program fanfare 2023

10:00-10.20

PROLOG V KONT[RA]ST

dr. MITJA PIRC I Kearney
Navigiranje skozi labirint čustev, razuma in tehnologije

Na predavanju se bomo spoznali s kritičnim razmišljanjem, se naučili, kako človeški možgani procesirajo informacije, kako sprejemajo odločitve ali si ustvarjajo mnenja. Pogovarjali se bomo tudi o trenutnem stanju (gen) AI, preteklosti in prihodnosti. Poleg tega se bomo naučili, kako uravnavati kritično razmišljanje in AI tako v zasebnem kot poslovnem življenju.

ANA MAČIČ KOTNIK I 916 HUB
Od klikov do premikov: skozi oči generacije Z

Ana nas bo popeljala v svet družbenih omrežij in naslavljanja pomembnih tematik na platformah kot sta TikTok in Instagram. Spoznali bomo katere so pasti, ki jih imajo družbena omrežja za uporabnike? In kje so možnosti za izboljšave? Kako lahko tako posamezniki kot znamke, z ustreznim pristopom na družbenih omrežjih, dosežemo izjemne rezultate in ustvarjamo pozitivne spremembe?

10:00-10.20

ENOSTRANSKI DIALOG

DEAN UDATNY & IVAN GOLUBIĆ [V ANGLEŠČINI]
The Human Side of Anxiety: Beyond Advertising and Metrics

AI Anxiety Meter je digitalni oglas, ki preverja raven tesnobe mimoidočih, zasnovan pa je bil z namenom ozaveščanja o pomenu skrbi za duševno zdravje. V tem predavanju vam bosta Dean in Ivan dodobra predstavila zakulisje projekta, kako je nastal in se nato razvil v svojo končno obliko. Spregovorili bomo tudi o ustvarjalnem potencialu DOOH (digital out-of-home advertising).

Primož Zajec I The Smartestway
Umetna inteligenca v start up-u: Pogled na priložnosti in izzive

Skozi predavanje bomo skupaj preverili, ali nas razvoj umetne inteligence pelje v propad ali v blagostanje. Da pa ne bomo govorili samo o teoriji, bo predavanje zaokroženo na primeru startup ideje, ki s pomočjo umetne inteligence pomaga pri procesu učenja.

10:00-10.20

EPILOG ČLOVEŠKE KREATIVNOSTI

TINE LUGARIČ I Trampolin
Pogoj za preboj

Tine bo spregovoril o tem, kako v času vse večje nasičenosti, povprečnosti, podobnosti, politične korektnosti in strokovne podhranjenosti ustvarjati pogoje za kreativnost, ki je vredna pozornosti ter ima moč premikati ljudi in posel.

TAMARA VALENČIČ I strateška HRM svetovalka
Priprave na jutri

Zdi se, da človek še nikoli ni bil tako zamenljiv kot danes, ko sta avtomatizacija in umetna inteligenca v porastu. Na predavanju bomo pogledali, ali nam bo tehnologija v življenje prinesla več ravnovesja ali zgolj ukinila določene poklice? Kakšno bo vaše življenje čez pet let in kako boste upravljali s svojo kariero čez deset let?

Petrisa Čanji I Zeleno omrežje študentov
Ali lahko UI generira Logos?

Pogosto se ob pogovoru o umetni inteligenci začnemo spraševati, kako bo videti življenje ob njenem razvoju ter ali bo človeku še vedno ostalo dovolj prostora v novem, digitaliziranem svetu. Vendar pa se moramo zavedati, da je razvoj umetne inteligence brez resnične perspektive, saj ni trajnosten. Ne more generirati tistega, kar šteje največ - ne more generirati Logosa.