bio

Alma in Lior Kochavy sta ustanovitelja najbolj priljubljenega kulinaričnega projekta v Sloveniji, kulinarične tržnice Odprta kuhna, ki letos začenja že svojo sedmo sezono. Poleg ljubljanske izvedbe, ki se na Pogačarjevem trgu tradicionalno odvija vsak petek od konca marca do konca oktobra, Odprta kuhna gostuje še v Celju, Kopru, Novi Gorici in na Ptuju, letos pa se lokacijam pridružuje še Novo mesto. Alma in Lior se nista ustavila le pri Odprti kuhni - s ciljem umestitve Slovenije na kulinarični zemljevid sveta sta razvila še Pivo & Burger Fest in projekt Slovenija - kulinarična destinacija. Konec lanskega leta je ekipa, ki stoji za temi uspešnimi gastronomskimi prireditvami, z ljubljanskim tednom džina napovedala še spomladanski dogodek Brina - ljubljanski festival džina. Za omenjene projekte je ekipa prejela že številne nagrade, o njih so pisali največji svetovni mediji. Odprta kuhna je bila tudi del kandidature za naziv Evropske gastronomske regije 2021, ki ga je Slovenija uradno prevzela lansko jesen.


ODKRITI KULINARIČNI POTENCIAL

Že od samega začetka Alma in Lior verjameta, da si Ljubljana in Slovenija zaslužita vidno mesto na kulinaričnem zemljevidu sveta. S svojim delom zato spodbujata povezovanje na gastronomskem področju in s svojimi projekti predstavljata Slovenijo kot deželo raznolikega, kakovostnega in edinstvenega kulinaričnega izročila. Predstavila bosta, kje se je njuna pot začela in kaj vse sta na tej poti spoznala. Predvsem pa je zanimivo, kako jima je uspelo spremeniti pogled ljudi na nekaj tako samoumevnega, kot je hrana.