bio

Mic Melanšek in Rado Daradan sta ustanovitelja uspešnega podjetja, ki ga pri nas poznamo pod imenom Mali junaki, v tujini pa Hooray Studios. Z izdelavo personaliziranih otroških knjig podirata meje in narekujeta trende v svetu založništva in otroške literature.

Mic je vizionar, ki kot direktor marketinga in kreative skrbi za trženje in imidž vseh njihovih izdelkov ter razvoj novih, Rado pa realist, ki kot direktor podjetja skrbi za nemoteno delovanje vseh procesov v ozadju – od produkcije, tiska in podpore kupcem do vodenja financ. Skupaj tvorita tandem, ki s pomočjo svojih sedaj že okoli 100 sodelavcev dnevno riše nasmehe na obraze otrok in privablja solze v oči staršev. Njihove knjige se prodajajo že v šestih državah po svetu, največ v Ameriki, samo v letu 2018 pa so prodali skoraj pol milijona unikatnih knjig in ustvarili 12 milijonov evrov prihodkov.


MALI JUNAKI - ZGODBA, KI SE DOTAKNE VSAKEGA POSAMEZNIKA

Mic in Rado nam bosta predstavila svojo zgodbo in unikaten poslovni model. Govora bo o izzivih ob vstopu na tuje trge, o grajenju odnosa s kupci in skrbi za njihovo zadovoljstvo ter nenazadnje o pomembnosti izbire pravega proizvoda, ki se prodaja v tisoče izvodih, a se vseeno s pomočjo personalizacije dotakne vsakega posameznika in vstopa v najbolj zasebne prostore domov ljudi po svetu. Ne bojita se priznati svojih napak, nasprotno. O njih spregovorita brez dlake na jeziku. Kot pravita: »Brez napak danes ne bi bila tu, kjer sva«.