bio
INFORMATIK, KI JE POSTAL UMETNIK

Verjetno se strinjate s trditvijo, da ima vsak izmed nas nek talent. Seveda je prav, da ga prepoznamo in ga z vso odgovornostjo do nas samih tudi uresničimo. Pa je v praksi vedno tako?

Odkrivanje svojega talenta ljudem predstavlja izziv. Še posebej težko je, če gre za talent, ki ga šolski sistem ne potrebuje, ne odkriva in se z njim ne ukvarja. Takrat hitro vržemo puško v koruzo, se zlijemo z okoljem in živimo življenje mimo sebe. Mitja Bokun bo z nami delil svoj talent, motiv, želje, delovne navade, razmišljanja in celo utrinke iz otroštva.

Mitja je izjemen ilustrator, ki ga vsekakor moraš spoznati. Že kot otrok je kazal zanimanje za risanje, obiskoval strojno šolo ter kasneje študiral informatiko. Delovne izkušnje, ki jih je nabiral po študiju, mu vsekakor danes, kot podjetniku, pridejo prav. Vedno je bil namreč na vodilnih delovnih mestih, vse do prelomnega trenutka v življenju. Ponudila se mu je priložnost risanja v tujini. Brez razmišljanja se je znašel v Londonu. Po vrnitvi iz tujine je ostal brez službe, a se ni vdal. Danes je kot ilustrator prisoten tako doma, kot tudi v tujini. Svoje ime kot blagovno znamko trži na ameriškem in azijskem trgu, pohvali pa se lahko tudi z zanimivimi projekti na domačih tleh.