bio

Arne Hodalič je svojo karierno pot začel s študijem biologije v Ljubljani in jo nadaljeval kot profesionalni skipper v svojem podjetju. Takrat je pričel s fotografiranjem morskih motivov.


Pravi mejnik za njegovo kariero pa je bila objava fotografij iz Indije v reviji Animan. Nato so ga s fotoaparatom poslali po svetu; za seboj ima odprave, kot so prečkanje Papue Nove Gvineje s kanujem po reki Sepik in sudanske puščave v čolnu po reki Nil. S francosko jamarsko odpravo je bil na Kitajskem, s slovensko pa v Omanu. Sodeloval je tudi pri 18-mesečni francoski znanstveno-jadralni odpravi »L’esprit de Bougainville« v jugovzhodni Aziji in pri alpinistični odpravi Tomaža Humarja na Nanga Parbat.

Kot fotograf se je preizkusil tudi v človekoljubnih akcijah: po potresu v Pakistanu in cunamiju na Šrilanki, pri projektih razminiranja na Balkanu, v Albaniji, Armeniji, Gruziji, Azerbajdžanu in v Kongu.


Njegove fotografije so objavili National Geographic Magazine, Life (ZDA), Time, Figaro Magazine, GEO, Paris Match, Marie Claire, VSD, Die Zeit, Cosmopolitan, Stern, Liberation, Grands Reportages, Gala, Nature in mnogi drugi. Hodalič je danes fotografski urednik pri slovenski izdaji revije National Geographic. Hkrati je tudi gostujoči predavatelj na Fakulteti za družbene vede in na Visoki šoli za storitve kot izredni profesor za področje fotografije.